h

Op een 100% sociaal 2014

13 januari 2014

Op een 100% sociaal 2014

Nog nooit eerder was het zo druk op de nieuwjaarsreceptie van de SP. Naast alle actieve SP’ers die zich elke dag weer inzetten voor een eerlijker en socialer Breda, waren er ook veel mensen van andere partijen. Volgens voorzitter Bas Maes een teken van waardering voor de fractie: “Met de steun van het actieteam, werkgroepen en denktanks wisten onze mensen in de raad onder aanvoering van fractievoorzitter Patrick van Lunteren  vaak de vinger op de zere plek te leggen.” Dit gebeurde naast zorg en wonen ook op het gebied van de gemeentefinanciën; een domein wat liberale partijen zich graag toe eigenen. Maes: “Het geeft aan dat de SP een partij is die serieus genomen wordt. De SP is de partij voor degelijk financieel beleid en de partij met de goede ideeën die klaar is om verantwoordelijkheid te nemen en mee te regeren!”

Daarnaast werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar dat eigenlijk startte met de teleurstellend verlopen verkiezing van september 2012. “Ik heb vol trots gezien dat wij als afdeling niet zijn blijven somberen.” Zegt Maes. “We hebben onze rug gerecht en zijn overtuigd van ons gelijk keihard blijven werken, stonden bij mensen voor de deur of in de buurt en voerde samen met hen actie voor een beter Breda.” Met huurders pakte de SP de schimmelwoningen aan in de Heuvel, zorgden ervoor dat mensen weer terug konden naar de Driesprong en dwongen onderhoud af in de Vestingstraat. Ook de SP-jongeren van ROOD voerden actie tijdens het HBO-intro festival en tegen huisjesmelkers. Maes: “Met dank aan Cees Venderbos namen we zelfs een heel buurthuis over aan de Scheldestraat en gaven het terug aan de buurt.”

Patrick van Lunteren stond ook stil bij het afscheid van Nico Elshof. “Na ruim zeven jaar zich met ziel en zaligheid ingezet te hebben voor de SP Hulpdienst heeft Nico het stokje overgedragen.” Zegt Van Lunteren. Volgens Elshof laat hij met zijn vertrek bij de Hulpdienst zeker geen zinkend schip achter. “Integendeel. Er is juist meer personeel aan dek en er is hooguit sprake van een lichte wijziging van koers.” Zegt Elshof. “Maar dat is het goed recht van iedere kapitein." Elshof richt zich in zijn bevlogen toespraak verder tot het aanwezige publiek: “Ik wil graag mijn zorg uitspreken hoe er in Breda omgegaan wordt met mensen.”

Na de diverse toespraken bleef het nog lang gezellig in café Dok 19. Een mooi begin van een jaar waarin er – met zowel Europese als gemeenteraadsverkiezingen – alle kans is de koers in Europa en Breda stevig naar links bij te stellen.

U bent hier