h

Kerstwensen van Breda

23 december 2013

Kerstwensen van Breda

‘Een nieuwe koelwagen voor de voedselbank’ of ‘Afblijven van thuiszorg!’. Zomaar een greep uit de wensen die Bredanaars zondag ophingen in de kerstboom van de SP. Natuurlijk was de SP ook dit jaar weer te vinden op de Grote Markt in Breda om de boom vol te hangen met de sociale, maatschappelijke en politieke wensen voor 2014. En met een lekker bekertje warme chocolademelk kwamen de gesprekken snel op gang.

De vele wensen laten zien dat de mensen zich zorgen maken. Naast wensen over grootse thema’s als wereldvrede en armoede de wereld uit, ook veel wensen over de zorg voor elkaar, solidariteit en medeleven. Over de verdere individualisering en ‘ieder voor zich mentaliteit’, gevolg van het landelijke en lokale beleid, maken veel mensen ongerust.

SP Breda gaat ook in 2014 weer haar best doen alle wensen voor een eerlijker en socialer Breda uit te laten komen. Hele fijne feestdagen en een 100% sociaal 2014!

Tekst door Jenny de Haan, foto’s door Paul Marijnissen

U bent hier