h

Hulpdienst start inloopspreekuur

2 december 2013

Hulpdienst start inloopspreekuur

De Hulpdienst van SP Breda start 2014 in een nieuw jasje. Er komt een vast inloopspreekuur in Multifunctioneelcentrum De Scheldestraat. En een groter team van vrijwilligers is voortaan beschikbaar om de mensen in Breda hulp te bieden. Cees Venderbos is de nieuwe coordinator van de hulpdienst. Hij volgt Nico Elshof op die er na 7 jaar mee stopt. “De groeiende vraag naar hulp noodzaakt ons tot een nieuwe aanpak”, zegt Venderbos: “We willen vooral laagdrempelige toegang bieden voor mensen met een hulpvraag”.

Naast alle gebruikelijke hulpvragen over persoonlijk en medisch leed zorgt de nasleep van de crisis uit 2008 voor een opeenstapeling van financiële en bureaucratische ellende. Door de stijgende werkloosheid, oplopende woonlasten, hogere belastingen en stijgende ziektekosten komen steeds meer mensen in de problemen. "Vaak weten mensen in de wirwar aan aanbod en bureaucratie niet meer waar zij terecht kunnen voor de juiste hulp”, zegt Venderbos: “Dan is de hulpdienst er om ze wegwijs te maken”.

De hulpdienst is voortaan elke dinsdag en vrijdag van 13.00-15.00 te vinden in Multifunctioneelcentrum de Scheldestraat (Scheldestraat 1 in Breda), te bereiken op telefoonnummer 076 8867384 of per e-mail:
 hulpdienstbreda@sp.nl

U bent hier