h

Een tevreden buurtje

9 december 2013

Een tevreden buurtje

De bewoners in het buurtje rond het Hamplein in Kesteren zijn zeer tevreden. Dat blijkt uit de ruim 50 gesprekken die de SP afgelopen zaterdag aanknoopte aan de deur. Het is een fijne rustige wijk om te wonen, zeker als je kinderen hebt. " Dat is ook wel eens leuk om te horen als je langs de deuren gaat", zegt actief SP-er Theo de Haan: " Het is een tevreden buurt, maar er blijft uiteraard altijd wel wat te wensen over; buurthuis De Loper had nooit dicht gemogen, winkelcentrum De Berg heeft te weinig aanbod en de kinderen spelen te vaak tussen de hondenpoep."

Een groot deel van de mensen die de SP sprak kwamen met enige regelmaat in buurthuis De Loper. Door het rucksigloss sluiten van het buurthuis zijn sociale netwerken uit elkaar gevallen. Ze blijven nu thuis zitten of moeten helemaal naar de Zilverberk in Prinsenbeek voor wat vertier. Een regelmatige bezoekster: "Dat De Loper weer af en toe open is vind ik mooi, maar het is nog te onregelmatig en nog te weinig bekend. Mijn cluppie zie ik sowieso niet meer. Mij zul je er niet meer zien".

Het winkelaanbod bij De Berg is al jaren een doorn in het oog. "Alleen een Albert Heijn, een ' vreetstrip' en een dure drogist ", aldus één van de buurtbewoners. Gewinkeld wordt er dus vooral in het Heksenwiel en in Prinsenbeek. Een andere buurtbewoonster zegt: "Misschien als die Lidl bij De Berg er nu eindelijk eens komt dat het dan nog wel wat wordt".

"De meneren van de gemeente haalden ons speeltuintje weg. Nu spelen we hier op straat of daar in het gras, tussen de hondenpoep".

Naast het sluiten van het buurthuis en het magere aanbod op De Berg is de hondenpoep een grote ergernis. "Mijn kinderen komen elke dag met een klodder poep aan de schoenen thuis", klaagt een moeder. Een hondenbezitster weet dat het hondenpoepveldje onbegaanbaar wordt doordat de gemeente er met zwaar materieel elke keer weer het gras kapot rijdt. " Je kunt er gewoon niet met goed fatsoen over heen met je hond".

Het probleem van de hondenpoep is voor de hondenbezitters. De Haan: "Wellicht kunnen de kinderen uit de buurt een vlaggetjesdag organiseren. In elke hoop een vlaggetje. Dan wordt het vanzelf duidelijk hoeveel poep zij achterlaten met hun lieve, schattige viervoeters".

De SP zet uiteraard, nog meer gesterkt door de opmerkingen uit buurt, de strijd voort voor behoud van de buurthuizen en winkelcentrum De Berg.

 

U bent hier