h

9000 mensen op de been

3 december 2013

9000 mensen op de been

De manifestatie van de FNV voor meer koopkracht en echte banen bracht zaterdag in Utrecht ruim 9000 mensen op de been.  Schoonmakers, zorgwerkers, vrachtwagenchauffeurs, horecamensen, leerkrachten, en tientallen andere beroepsgroepen waren aanwezig om het begin van de campagne in te luiden.  Met name de successen in de Thuiszorg  en Schoonmaak zijn goed inspiratiebronnen voor de rest van de vakbond. De strijdbaarheid en het enthousiasme spatte er vanaf bij die leden.

Vakbondsvoorman Heerts was afgelopen zaterdag helder richting kabinet: “stoppen met de doorgeslagen miljardenbezuinigingen''. ,,Stop met het plan om mensen in de bijstand werk aan te bieden, dat voorheen betaald werd. Investeer in mensen, zodat ze weer vertrouwen krijgen. Dan durven ze weer te besteden, en komt de economie weer op gang''.

Een fanatieke delegatie van SP Breda was ook naar Utrecht afgereisd om hun stem te laten horen.

Daarna werd er een protestmars gelopen door Utrecht met een kilometers lange stoet waar veel SP'ers aan deelnamen.

U bent hier