h

Resultaten enquête reden tot zorg

12 november 2013

Resultaten enquête reden tot zorg

Uit de enquête die SP Breda hield onder ouderen in de wijk Boeimeer blijkt dat 75 procent van de senioren (ouder dan 55 jaar) het inkomen heeft zien dalen de afgelopen jaren. "Ouderen lijken door de opeenstapeling van asociale bezuinigingen van dit kabinet van VVD en PvdA extra hard getroffen te worden." zegt Karel Jörissen, woordvoerder ouderen. "Bijna 70 procent van de geïnterviewden geeft zelfs aan steeds meer moeite te hebben om nog rond te komen iedere maand."

Foto 01

Verder bleek uit het onderzoek dat het voorzieningenniveau zoals winkels, prima is in Boeimeer. Negen op de tien ondervraagden zegt dan ook met veel plezier in de wijk te wonen. De uitkomsten zijn gebaseerd op een beperkt aantal enquêtes. Om een betrouwbaarder beeld te krijgen gaat SP Breda de komende maanden op meer plaatsen met ouderen in gesprek. Jörissen: "We zullen binnenkort ook een online enquête lanceren waar ouderen hun verhaal kwijt kunnen."

 

De enquête-resultaten (pdf)

 

U bent hier