h

SP in gesprek met ouderen

26 oktober 2013

SP in gesprek met ouderen

De komende maanden gaat SP Breda, nog meer dan anders, in gesprek met ouderen. De eerste stap daartoe werd vandaag gezet in de wijk Boeimeer. De SP ging bij ouderen langs de deur om te buurten en een eerder in de week verspreide enquête op te halen. Commissielid van de SP Bas Maes: "De crisis hakt er bij veel ouderen extra hard in. De AOW wordt bevroren, pensioenen gekort en ondertussen stijgen de kosten voor levensonderhoud, huur, medicijnen en zorg."

Foto 01

Een eerste inventarisatie van de resultaten laat zien dat veel te maken hebben gekregen met daling van het inkomen en vaak moeilijk rond kunnen komen. Maes: “We spraken een hoogbejaarde mevrouw die er in vergelijking tot enkele jaren terug honderden euro’s per maand op achteruit is gegaan.” De definitieve resultaten van de enquête komen binnenkort online en zullen afhankelijk van de uitslag leiden tot gerichte acties in de gemeenteraad en op straat.

Foto 02

U bent hier