h

SP Breda wil duidelijkheid voor kiezer

10 oktober 2013

SP Breda wil duidelijkheid voor kiezer

De SP zal in Breda geen lijstverbindingen aan gaan met andere partijen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, zo heeft het afdelingsbestuur besloten. Volgens het bestuur draagt een lijstverbinding niet bij aan de politieke duidelijkheid die gewenst is in Breda. Van de traditioneel als links beschouwde partijen zit lokaal de SP in de oppositie, GroenLinks in het college, de PvdA in de oppositie maar landelijk in de regering en D66 staat momenteel ook ver af van de SP. Afdelingsvoorzitter Bas Maes: "Voor de kiezer is er geen touw meer aan vast te knopen als deze partijen onderling ook nog lijstverbindingen sluiten. Waar kies je dan voor: voor of tegen het huidige beleid?”

SP Breda kiest er daarom voor om duidelijkheid te scheppen. Eerst is op 19 maart 2014 de kiezer aan het woord en daarna kijken we welke werkbare coalitie er mogelijk is. Maes: “Wat ons betreft een coalitie met de SP erbij, als we tenminste genoeg punten van ons programma in de onderhandeling binnen kunnen halen!"

U bent hier