h

Slechte renovatie en parkeerproblemen in Geeren Zuid

2 september 2013

Slechte renovatie en parkeerproblemen in Geeren Zuid

Zaterdag 31 augustus trok SP Breda met een aantal vrijwilligers de wijk Geeren Zuid in de Hoge Vucht in en vroegbewonersnaar hun ervaringen in de wijk. Uit die gesprekken komt een wisselend beeld naar voren. Mensen waarderen dat er geïnvesteerd is in de wijk en geven aan dat ze met zin in de wijk wonen. Dit beeld is anders bij de bewoners van de Evert Spoorwaterstraat. Zij klagen over drugsoverlast, slechte renovatie en rommel. SP commissielid Dirk Uyl: “Je ziet echt dat dit het slechte gedeelte is van de wijk. De huizen zijn in slechte staat en als we mensen vragen wat er gerenoveerd is aan hun woning vertellen ze dat ze een nieuwe Wc-pot hebben gekregen. Niet bepaald een renovatie lijkt mij”.

In andere straten van de wijk geven mensen aan dat er veel parkeerproblemen zijn. Zo is er een nieuwbouwcarré met meer dan 50 woningen terwijl er slechts 33 parkeervakken bij worden gemaakt. Een vrouw vertelde dat ze haar auto 5 minuten aan de “verkeerde kant” van de straat had gezet wegens ruimtegebrek. “Ze kreeg een parkeerboete van €85,- omdat ze nergens anders kon parkeren. Schande!” zegt Uyl.

Toch zijn er wel positieve geluiden te horen in de wijk. Een aantal mensen geeft aan dat ze opgegroeid zijn in de wijk en nog steeds woont vrijwel iedereen met veel plezier in de wijk. “Een positief uitgangspunt om de problemen aan te pakken en er zo een nog betere woonomgeving van te maken!”

U bent hier