h

Breda fietsstad 2014!?

3 september 2013

Breda fietsstad 2014!?

De laatste jaren heeft de Gemeente Breda fors bezuinigd op het onderhoud van de buitenruimte. Het niet plegen van onderhoud levert nu gevaarlijke situaties op. De afgelopen maanden zijn er diverse ongelukken gebeurd met fietsers, brommers en scootmobielen door kuilen en gaten in de weg. In de krant laat de gemeente weten dat het onderhoud aan wegen, fietspaden en stoepen voldoende is.

Foto 01

SP-raadslid Joyce van der Sanden stoort zich aan deze opstelling van het College: "Het is ongelofelijk dat de wethouder durft te beweren dat het onderhoud voldoende is. We krijgen volop klachten van bewoners over gaten en kuilen in de weg, losliggende tegels op de stoep, scheuren in fietspaden. Er zijn al een paar ongelukken gebeurd de afgelopen tijd. Er ontstaan levensgevaarlijke situaties. Daar moet de gemeente iets aan doen!".

Foto 02

Niet alleen de media en bewoners klagen over het slechte onderhoud aan fietspaden, stoepen en wegen. Ook de Fietsersbond en wijkraden maken zich hier zorgen over. Van der Sanden: "De Gemeente Breda heeft zich kandidaat gesteld voor de verkiezing van Fietsstad 2014 van de Fietsersbond. Dan zullen ze toch echt een ander beleid moeten gaan voeren. Meer onderhoud aan de fietspaden en gratis fietsenstallingen. Onze steun krijgen ze in dat geval. Maar veel belangrijker dan zo'n verkiezing is dat Bredanaars gewoon veilig kunnen fietsen in Breda".

Foto 03 Foto 04

De SP heeft vragen gesteld aan het College over het onderhoud van de fietspaden, de bezuiniging hierop en wat voor gevolgen dit heeft voor de staat van de wegen.

(Foto's door Roel Wildervanck)

U bent hier