h

Basta! Nu de Ommezwaai

21 september 2013

Basta! Nu de Ommezwaai

Op zaterdag demonstreerden tientallen organisaties in Amsterdam tegen het bezuinigingsbeleid van het VVD en PvdA kabinet, dat gewone mensen de prijs laat betalen voor de crisis. Ook vanuit Breda vertrokken twee bussen vol actievoerders om in de hoofdstad hun stem te laten horen. Mede-organisator Paul Marijnissen: “Fantastisch dat zich al zo kort na Prinsjesdag zoveel mensen uit Breda en omstreken aangemeld hebben om mee te gaan en te laten weten dat het wat hen betreft anders kan en moet in Nederland.”

Foto 00

Eenmaal aangekomen in Amsterdam sloten de Bredase actievoerders zich aan bij de duizenden demonstranten. Uit heel Nederland waren mensen naar het Beursplein gekomen. De sfeer zat er al direct goed in en dat onderstreepte nog eens dat men het negativisme en cynisme van dit kabinet beu is. Een actievoerder: “Nederland is toch een rijk en ontwikkeld land? Laten we dan een eind maken aan al die bangmakerij met hoop, verandering en optimisme!”

Nadat ook de laatste demonstraten zich aangesloten hadden, vertrok de stoet onder aanvoering van een sambaband van het Beursplein via het Damrak, Rokin, Amstel naar de Dokwerker. Daar was een slotmanifestatie met muziek en toespraken van onder andere Emile Roemer. Na een geslaagde demonstratie was het eind van de middag weer tijd om terug huiswaarts te keren. Of dit inderdaad de grote ommezwaai is geweest zal de geschiedenis moeten uitwijzen. Dat de sfeer goed en optimistisch was is in ieder geval een feit!

Klik voor meer foto's op deze link.

U bent hier