h

Stuur familie Gasparyan niet het bos in

11 augustus 2013

Stuur familie Gasparyan niet het bos in

Breda moet de familie Gasparyan opvangen. De familie is landelijk nieuws geworden. Zij bivakkeren in het bos bij Gilze Rijen omdat het asielbeleid te kort schiet. Een onmenselijke situatie. De vader van het gezin is hart- en longpatiënt en zowel moeder als zoon hebben last van depressies. “Als het systeem faalt moet het gezonde verstand het overnemen”, zegt Dirk Uyl, commissielid van de SP Breda. “We kunnen er van vinden wat we willen maar Breda is een gastvrije stad en laat mensen in nood niet aan hun lot over”.

Voor mensen in een schrijnende situatie, zoals de familie Gasparyan, moet er een Bed-Bad-Brood voorziening zijn. Zoals deze familie zijn er immers veel meer gezinnen en individuen. In Breda is de Stichting Ongedocumenteerden Breda (StOB) er om deze mensen te helpen. Uijl: “Het zou goed zijn als StOB steun krijgt voor het opvangen van deze mensen en een volwaardig gesprekspartner wordt van de gemeente. Dan voorkom je ook direct dat ze in de illegaliteit verdwijnen”.

Op dit moment zit het gezin in een zogenaamde artikel 64 procedure, wat inhoudt dat het gezin op grond van de gezondheidsproblemen niet uitgezet mag worden. De familie wacht een uitspraak in hoger beroep af. “De uitspraak van wethouder Meeuwis dat als de familie meewerkt aan hun uitzetting er recht op opvang is, getuigt dus van weinig inzicht en compassie. Hij laat zich met zijn uitspraak wederom van zijn hartvochtigste kan zien. Hoe kan iemand die zo naar buiten treedt wethouder van sociale zaken en armoede zijn?” vraagt Uyl zich af.

U bent hier