h

Stop de huurexplosie! Maak bezwaar!

13 mei 2013

Stop de huurexplosie! Maak bezwaar!

Ook in Breda roept de SP huurders op om bezwaar te maken tegen de huurverhogingen die op de deurmat gevallen zijn. Er heerst totale chaos bij de uitvoering van de wet die deze verhoging mogelijk maakt. Woningcorporaties, gemeenten en belastingdienst werken massaal met verkeerde en oude cijfers. Veel inkomens zijn omlaag gegaan sinds 2011, het peiljaar. “Genoeg redenen dus voor huurders om massaal bezwaar aan te tekenen tegen de huurverhogingen.” zegt SP-woordvoerder Bas Maes. “Hopelijk doen huurders dat heel snel.”

Stop de huurexplosie

Dat het een onderwerp is dat veel Bredase huurders bezig houdt, blijkt uit de vele reacties die de SP ontving sinds de partij dit weekend een oproep deed op de website. Binnen enkele dagen is het bericht al vele duizenden keren gelezen en wordt het ook massaal gedeeld via Facebook. Volgens Maes is dit niet zo vreemd: “Huurders betalen steeds meer voor steeds minder. Het achterstallig onderhoud loopt verder op en ondertussen verhoogt dit kabinet van VVD en PvdA de huren opnieuw fors!”

Ook procedureel is er volgens de SP veel mis met de wet. Die is met grote spoed door de Eerste en Tweede Kamer geloodst, waardoor nu uitvoeringsproblemen zijn ontstaan. Omdat er veel inkomensgegevens onbekend zijn, kiezen corporaties er soms voor om een huurverhoging van 4% te geven. Stel dat de buurman in exact hetzelfde huis zit met exact hetzelfde inkomen, maar dat zijn inkomen wel bekend is; dan krijgt de buurman een huurverhoging van 6,5%. Maes: “Zo is er op grote schaal sprake van rechtsongelijkheid. Dit is natuurlijk onacceptabel!”

Maak bezwaar tegen uw huurverhoging via deze link

Bereken hoeveel uw huur gaat stijgen de komende jaren via deze link

Vul de huurdersenquête in via deze link

U bent hier