h

SP en Amnesty International organiseren avond over vreemdelingendetentie

5 mei 2013

SP en Amnesty International organiseren avond over vreemdelingendetentie

Vreemdelingendetentie staat met de dood van de Russische activist Aleksandr Dolmatov en het falende regeringsbeleid weer in het middelpunt van de belangstelling. Ook de voorgenomen wet die mensen zonder de juiste papieren illegaal verklaart, houdt de gemoederen van een ieder die daarbij betrokken bezig. Niet in de laatste plaats natuurlijk de vreemdeling zelf. Want laten we niet vergeten wat voor persoonlijke drama's er schuilgaan achter het juridisch en politiek getouwtrek rondom deze vaak toch al getraumatiseerde mensen.

Fragment uit Special Flight
(Fragment uit documentaire "Special Flight")

Voor de SP Breda zijn de ontwikkelingen van de laatste weken aanleiding om samen met Amnesty International een thema-avond over dit onderwerp te organiseren. Op de openbaar toegankelijke avond zal de documentaire "Special Flight" getoond worden. Deze zal ingeleid worden door Nils van Os van Amnesty International. Achteraf is er een nabespreking en de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Thema-avond Vreemdelingendetentie, woensdag 8 mei 2013, 20.30 tot 22 uur, gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda – Toegang, koffie en thee gratis

U bent hier