h

Voorrang voor gezinnen

12 april 2013

Voorrang voor gezinnen

Wat blijft er over van de belofte over voorrang voor gezinnen bij herstructurering? Dat wil SP woordvoerder Bas Maes dinsdagavond graag horen van wethouder Bergkamp. Uit correspondentie met WonenBreburg maakt de SP op dat de woningbouwcorporaties er niets voor voelen. “Dat zou een harde klap in het gezicht zijn voor de gezinnen met kinderen die nu in zeer ongezonde en onveilige woningen wonen. Die rekenen op de wethouder dat zij zo snel mogelijk weg kunnen uit hun sloopwoning”, zegt Maes. “Ik verwacht van de wethouder dan ook dat hij het er niet bij zal laten zitten en de corporaties tot de orde roept”.

Bas MaesDe wethouder deed zijn toezegging aan de gemeenteraad en bewoners naar aanleiding van de zeer zorgelijke omstandigheden in de Heuvel. Daar wonen gezinnen met kinderen in woningen vol schimmel en vocht. In afwachting van sloop is daar het onderhoud van zo’n 300 huizen jarenlang verwaarloosd. WonenBreburg erkent dit en wilde graag meewerken aan het versneld uitplaatsen van de gezinnen. De wethouder is blijkbaar niet overtuigend genoeg geweest en krijgt de handen niet op elkaar bij de andere corporaties, Laurentius en Singelveste. “ Dit gaat voorbij aan elk gevoel voor de zorgplicht die zij hebben voor de gezondheid en veiligheid van hun huurders”, zegt Maes. “Ik zou desbetreffende directeuren graag uitnodigen er zelf eens een weekje te komen logeren. Iedereen die de situatie kent, snapt dat dit niet zonder consequenties mag blijven”.

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier