h

SP tegen sluiting bibliotheken

12 april 2013

SP tegen sluiting bibliotheken

De Nieuwe Veste heeft aangekondigd zeven van de tien vestigingen van de bibliotheek te willen sluiten. De eerste bibliotheek die moet sluiten is de Schatkamer in de Hoge Vucht. Na de sluiting van buurthuizen, gemeenteloketten en schrappen van allerlei subsidies waardoor clubs zijn gestopt met activiteiten, is dit de zoveelste voorziening die verdwijnt uit de dorpen en wijken. Daarom heeft de SP-fractie vragen gesteld aan het College.

Tot vorig jaar was de bibliotheek een onderdeel van de gemeente. Begin 2012 is de bibliotheek, samen met de Nieuwe Veste, ondergebracht in een zelfstandig bestuur. De SP was destijds tegenstander van dit besluit. Raadslid Joyce van der Sanden: "Ik was bang dat na de privatisering we als gemeenteraad niets meer te zeggen zouden hebben over de bieb. Oud-wethouder Willems heeft ons toen beloofd dat er geen ingrijpende wijzigingen zouden plaatsvinden. Nog geen jaar later wil de nieuwe directeur van de Nieuwe Veste 7 van de 10 vestigingen sluiten. We zijn gewoon voor de gek gehouden". Van der Sanden heeft daarom het College om opheldering gevraagd: "Ik wil weten of dit besluit definitief is of dat de gemeenteraad er nog iets over te zeggen heeft. De bieb moet gewoon open blijven".

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier