h

137.961 keer Handen thuis Rutte

10 april 2013

137.961 keer Handen thuis Rutte

Ruim 6.000 mensen kwamen zaterdag bijeen om te demonstreren tegen de plannen om de thuiszorg af te breken. Ook vanuit Breda ging een bijna volle bus richting Den Haag om te demonstreren.

Vanaf het Malieveld en het Lange Voorhout klonk het de hele middag door: “Handen thuis Rutte, Handen thuis Rutte!” Ook werden de 137.961 ingezamelde handtekeningen overhandigd aan staatssecretaris Van Rijn.

Op de demonstratie, georganiseerd door de AbvaKaboFNV, sprak ook Emile Roemer de mensen toe. "Er worden niet alleen honderd duizend banen bedreigd door de plannen, ook meer dan 3,5 miljoen mantelzorgers zullen een klap krijgen. Deze afbraak is een aanval op de solidariteit tussen mensen."

Roemer riep op om andere besparingen in de zorg te kiezen. "Deze bezuiniging zal op andere plekken veel meer gaan kosten! Mensen die zorg nodig hebben, zijn niet opeens beter. Schaf de marktwerking af, dat levert minimaal 2 miljard op! Los de verspilling van medicijnen, hulpmiddelen en verbandmiddelen op, er wordt veel te veel ongebruikt weggegooid. En wat te denken van de winsten van de zorgverzekeraars! Haal het geld waar het zit."

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier