h

De Koepel moet blijven

23 maart 2013

De Koepel moet blijven

De Bredase politiek moet zich uitspreken voor behoud van de gevangenis in Breda. Dat stelt SP fractievoorzitter Patrick van Lunteren naar aanleiding van het besluit van staatssecretaris Teeven om De Koepel te sluiten. Als de burgemeester dat niet al eerder doet zal de SP in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering een voorstel daartoe indienen. Van Lunteren: "De burgemeester moet voorop gaan en zich sterk maken voor behoud van de Bredase gevangenis".

De Koepel

De SP verwijt VVD-staatssecretaris Teeven het geld belangrijker te vinden dan de veiligheid van Nederland. De gevolgen voor het personeel 'dramatisch', het sluiten van goed functionerende gevangenissen en tegelijkertijd nieuwe mega-gevangenissen bouwen 'onbegrijpelijke kapitaalvernietiging' en het schrappen van resocialisatie-mogelijkheden 'kortzichtig'. Van Lunteren: "Blokkeren dat afbraakplan van Teeven in de Tweede Kamer”.

Los van het landelijk beleid, hebben de plannen van het kabinet van VVD en PvdA een fiks aantal gevolgen voor de Bredase samenleving. Van Lunteren: "Voor de stad gaan 360 arbeidsplaatsen verloren. Ook zit Breda straks met een weliswaar prachtig, maar lastig te onderhouden Rijksmonument in haar maag. En dan hebben we het nog niet eens over de consequenties voor veiligheid van gedetineerden die met een enkelband thuis komen te zitten".

U bent hier