h

Corporaties volgen voorstel SP: veel minder sloop dan gepland

12 maart 2013

Corporaties volgen voorstel SP: veel minder sloop dan gepland

De Bredase corporaties gaan veel minder woningen slopen dan gepland. Dat schrijft wethouder Bergkamp aan de gemeenteraad. Het heeft een kleine drie jaar geduurd. Een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Breda steunde indertijd het voorstel van SP woordvoerder Bas Maes. Er zou alleen gesloopt worden als er werd voldaan aan een aantal voorwaarden. Zo moeten de woningen ook echt technisch op zijn en moet een ruime meerderheid van de bewoners achter de sloop staan. Maes " Goed nieuws voor de woningzoekenden in Breda. Want als je niet sloopt en wel bouwt komen er huizen bij".

Tot voor kort werd er zoveel gesloopt in Breda dat er ondanks alle nieuwbouw netto nauwelijks woningen bij kwamen. Er zijn jaren geweest dat er maar 15 woningen bij kwamen. Met meer dan 30.000 woningzoekenden is dat ver onder de maat. "Je zou hopen dat er nu snel hard gebouwd gaat worden", zegt Maes. " als je kijkt naar de economische ontwikkelingen en de dramatische kabinetsvoornemens zullen we echter al blij mogen zijn dat er überhaupt renovatie en onderhoud gepleegd wordt".

De corporaties in Breda komen binnenkort naar buiten met nieuwe afspraken over de bouwplannen. Daaruit zal duidelijk worden wat zij nog kunnen doen na al die tegenslag uit Den Haag. Maes: "De SP snapt dat de corporaties het echt moeilijk hebben en zullen richting Den Haag samen met ze optrekken. Aan de andere kant willen we ook dat de huurders goed behandelt worden dus geen hoge huren voor slechte huizen. Er zal gerenoveerd en onderhouden moeten worden!".

U bent hier