h

SP ondersteunt actie WijZijnDeThuiszorg

2 februari 2013

SP ondersteunt actie WijZijnDeThuiszorg

Zaterdag 2 februari bezochten de Bredase SP en WijZijnDeThuiszorgBreda winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden en het Valkeniersplein om handtekeningen op te halen voor WijZijnDeThuiszorgBreda. Heel veel mensen stopten toch even op hun drukke zaterdagochtend om een krabbel te zetten op de handtekeningenlijsten. Sommigen bleven langer staan om tekst en uitleg te krijgen.

SP in actie, Heksenwiel
SP in actie, Haagse Beemden Heksenwiel.
SP werkt samen met WijZijnDeThuiszorg Breda
SP Breda werkt samen met WijZijnDeThuisZorgBreda

“Zal het helpen?” vroeg een mevrouw terwijl ze door wilde lopen. Een antwoord kwam snel van de medewerker van WijZijnDeThuiszorgBreda: “Het zijn handtekeningen tegen de bezuinigingen in de thuiszorg mevrouw!”. Met rasse schreden keerde de dame terug en zette haar handtekening. De man van deze mevrouw ontvangt thuiszorg, en met haar pensioentje en AOW, vertelde ze, heeft ze géén idee hoe ze het gaat redden. Maurice Spapens, woordvoerder zorg van de Bredase SP-fractie: “De afgelopen drie weken worden toch wel getekend door dergelijke reacties. Iedereen vindt dat het tijd is voor actie, en een handtekening zetten helpt.”.

4 februari vindt het eerste zorgdebat plaats in Nieuwegein. Maar liefst 30 bussen uit heel Nederland gaan daar naartoe.
Ook uit Breda, en de omliggende gemeenten gaat een goed gevulde bus naar Nieuwegein. "We worden straks lokaal met een enorme bezuiniging opgezadeld. Meer en beter voor minder, dat kan alleen maar inhouden dat het minder toegankelijk, veel meer minder en zeker niet beter wordt. Het geluid van de straat is wat dat betreft duidelijk, nu moet de landelijke politiek nog een heldere blik krijgen." vervolgt Spapens "Het is daarom ook belangrijk om als raadslid bij dit soort acties aanwezig te zijn,"

WijZijnDeThuiszorgBreda blijft de komende tijd doorgaan met het verzamelen van handtekeningen, die worden 16 april aangeboden in Den Haag. De SP zal deze actie blijven ondersteunen en strijdt mee voor het behoud van de thuiszorg.
SP op het Valkeniersplein in actie
SP Breda in actie op het Valkeniersplein voor WijZijnDeThuiszorgBreda

Zorgvoor elkaar

U bent hier