h

Grote steun voor Half huis? Halve huur!-actie

23 februari 2013

Grote steun voor Half huis? Halve huur!-actie

De SP trok zaterdagmiddag de Heuvel in onder het mom van “Half huis = Halve huur”. De SP roept huurders op gezamenlijk een verzoek voor huurverlaging in te dienen bij de huurderscommissie. Dit in navolging van hun buurvrouw Bianca van den Berg. Na een strijd van twee jaar kreeg zij vorige week van de rechter eindelijk haar gelijk. Het huis waarin zij woont is in zo’n slechte staat dat het maar de helft van de huur waard blijkt. “Ik zag de gezondheid van mijn kinderen gewoon achteruit gaan.” Zegt Van den Berg. “De lucht is zo vochtig dat je hem bijna kan drinken; schimmels en ademhalingsklachten zijn het gevolg.”

De overige huurders van het 300 huizen tellende Planciusplan betalen nog wel de volle mep voor hun ongezonde huizen. “Onacceptabel!”, zegt Bas Maes van de Bredase SP. “Zolang er geen sprake is van groot onderhoud of vervangende huisvesting vraagt de SP ook voor de overige bewoners een fikse huurverlaging.” WonenBreburg lijkt echter niet te erkennen in wat voor ellende haar huurders zitten en zegt dat de huurverlaging niet voor de overige bewoners geldt. Maes: “Het zou WonenBreburg sieren mee te werken maar of het nu linksom of rechtsom gaat, de huurders zullen hun gelijk desnoods via de rechter krijgen. Daar zullen we ze bij helpen al is het tot de hoogste rechter!”

Bewoners en SP’ers samen massaal alle voordeuren langs.

Bas staat de mannen van de pers te woord die ook de kou getrotseerd hadden.

Paul is helemaal in zijn element op de bakfiets met muziek.



Zelfs voorbijgangers zijn niet veilig voor Pieter zijn doortastend optreden.

Patrick en Peter noteren de naam en overhandigen een poster.

En al snel kleurde het straatbeeld rood van de Half Huis? Halve huur!-posters.

Foto's door Paul Marijnissen

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier