h

Actie Sociale Werkplaats Breda!

19 februari 2013

Actie Sociale Werkplaats Breda!

Groeten uit de sociale werkplaats

Op woensdag 20 februari houdt de SP Breda een poortactie bij de sociale werkplaats aan de Riethil. Mensen met een beperking komen geen stap vooruit op de arbeidsmarkt door de plannen van het VVD/PvdA-kabinet. Door de nieuwe Participatiewet worden sociale werkplaatsen de komende twintig jaar in stappen afgebouwd. Gemeenten zijn niet meer verplicht om beschutte arbeid te organiseren. “Dit weigeren wij zomaar te laten gebeuren.” zegt SP-raadslid Joyce van der Sanden. “Daarom staan wij de komende tijd meerdere malen aan de poort om werknemers op te roepen hun stem te laten horen!”.

De actie bestaat uit het uitdelen van ansichtkaarten met daarop de tekst “Groeten uit de sociale werkplaats!”. Mensen die bij de sociale werkplaats werken kunnen deze opsturen naar Den Haag om te laten weten wat ze van de desastreuze plannen van dit kabinet vinden. Per 1 januari 2014 wordt er namelijk niemand meer toegelaten tot de sociale werkplaats. Doordat er wel werknemers uitstromen zullen er steeds minder collega's overblijven om de productie draaiende te houden. Voor de werkplaatsen dreigt faillissement. Tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking krijgen zo de rekening van de crisis gepresenteerd.

Ben je het ook niet eens met deze nieuwe participatiewet van het kabinet VVD/PvdA? Steun de actie dan ook online en ga naar http://www.armoedewerktniet.nl/formulieren/groeten-uit-de-sociale-werkplaats/

http://www.armoedewerktniet.nl/formulieren/groeten-uit-de-sociale-werkplaats/

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier