h

SP Breda kiest nieuw afdelingsbestuur

10 januari 2013

SP Breda kiest nieuw afdelingsbestuur

Op woensdagavond 9 januari kozen de leden van de Bredase SP-afdeling een nieuw bestuur voor de periode van nu tot aan de gemeenteraadsverkiezingen 2014. De vorig jaar nieuw gekozen afdelingsvoorzitter Bas Maes, werd opnieuw unaniem door de leden als voorzitter aangewezen. Maes: “Met dit sterke, ervaren en enthousiaste bestuur gaan we met vertrouwen de organisatie rondom de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet. Ik ben er trots op deze club voor te mogen zitten.”

Vanwege de vele werkzaamheden die er op de agenda staan zoals acties, de campagne en scholingen, is het bestuur uitgebreid van zeven naar tien mensen. Twee leden zijn gestopt om uiteenlopende redenen. Daarmee nemen er maar liefst vijf nieuwe gezichten plaats in het bestuur. Dit zijn oud-bestuurder Karel Jörissen, ondernemer Jamal El Kaddouri, oud-vakbondsman Jan de Leeuw, onderwijs professional Ria Wiegeraad en elektromonteur Paul Marijnissen.

Naast Maes zijn ook Renny Murawski, Johan Kwisthout en Merian Marijnissen herkozen. Tot slot maakt zoals gebruikelijk bij de SP, ook de voorzitter van de gemeenteraadsfractie Patrick van Lunteren onderdeel uit van het bestuur. Van Lunteren: "Hiermee blijven de lijnen kort en weten wij als fractie direct wat er speelt in de afdeling en onder de mensen in de stad." Met dit tiental gaat de Bredase SP het nieuwe jaar voortvarend in.

SP bestuur
Staand, van links naar rechts:Ria Wiegeraad, Johan Kwisthout, Karel Jörissen, Merian Marijnissen, Paul Marijnissen en Renny Murawski. Zittend Jan de Leeuw, Bas Maes en Patrick van Lunteren. Jamel Ed Kaddouri ontbreekt op de foto. (Foto René Vos)

U bent hier