h

Enquête: Beleid overlast kamerbewoning slaat niet aan

22 november 2012

Enquête: Beleid overlast kamerbewoning slaat niet aan

Het beleid dat de Gemeente Breda sinds vorig jaar inzet om kamerbewoning beter over de stad te verspreiden, lijkt niet aan te slaan. Wijken met erg veel studenten en arbeidsmigranten zoals Brabantpark en Doornbos zouden daardoor meer ontzien worden. Uit het buurtonderzoek dat de SP begin november hield in die wijken blijkt echter dat kamerbewoning alleen maar toeneemt. Van de ondervraagden geeft maar liefst 81% aan dat het aantal huizen bij hen in de straat, dat gebruikt wordt voor kamerbewoning, het afgelopen jaar is toegenomen.

Van de 500 adressen die de SP benaderd heeft, hebben 90 gezinnen meegewerkt aan het onderzoek. Dit is response van 18% wat voldoende is om een betrouwbaar beeld te geven. Ondanks dat in beide wijken het aantal huizen dat omgebouwd wordt voor kamerbewoning toeneemt, lijkt men daar in Doornbos meer hinder van te ondervinden dan in Brabantpark. In laatstgenoemde wijk zeggen de ondervraagden in meerderheid geen last te ondervinden van kamerbewoning . In Doornbos heeft maar liefst 57% wel geregeld last van de kamerbewoning.

De overlast die ondervraagden ervaren heeft met name betrekking op geluid (67%) op afstand gevolgd door parkeeroverlast (13%). In Brabantpark gaven bewoners bovendien aan dat ook het in de wijk parkeren door studenten van Avans Hogeschool aan de overkant, tot irritatie leidt. Volgende week wordt in de gemeenteraadscommissie Ruimte dit onderwerp behandeld en zal de SP dit aan de kaak stellen. Ook zal de SP nogmaals de wethouder aansporen de oorzaak van dit probleem - het tekort aan woonruimte voor studenten en arbeidsmigranten - aan te pakken.

Resultaten Enquete Doornbos-Noord-Zuid
Resultaten Enquete Doornbos-Noord
Resultaten Enquete Brabantpark

U bent hier