h

3000 Bredase kinderen in armoede

28 november 2012

3000 Bredase kinderen in armoede

In Breda voltrekt zich een stille tragedie. Zonder gezicht, zonder geluid, maar toch is het er. En het is schrijnend, want het treft de allerkleinsten van de stad, zonder dat zij er iets aan kunnen doen. Er moet wat gebeuren. Uit onderzoek van de SP Breda blijkt dat ruim 3.000 kinderen in armoede opgroeien. Sinds dit College is aangetreden en rigoureus in het armoedebeleid heeft gesnoeid is het aantal kinderen dat in armoede opgroeit in een jaar tijd met bijna 10% gestegen. Van 3185 kinderen in 2011 naar 3490 kinderen in 2012. "En het ziet er naar uit dat het in
2013 nog verder zal stijgen", zegt SP raadslid Joyce van der Sanden. "Thuis is te weinig geld voor een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. Kinderen die deze dagen hun schoen zetten treffen die steeds vaker leeg aan, de volgende ochtend".

Het kan zo niet langer, vindt de SP Breda. Daarom zet de SP komende week de lege kinderschoenen in het stadhuis. De lege schoentjes zijn hét symbool voor kinderen die opgroeien in armoede en voor wie ook dit jaar Sinterklaas geen geld heeft voor iets lekkers of zoets.

De afgelopen weken zijn in Breda zakken vol kinderschoenen ingezameld. De SP Breda wil dat het College er bij het Rijk op aandringt dat er een plan moet komen om de armoede onder kinderen in Breda en rest van Nederland op te lossen. Van der Sanden: "Ondanks de crisis zijn wij een rijk land en een rijke stad, als we eerlijker delen hoeft in de toekomst geen kinderschoen meer leeg te staan".

U bent hier