h

SP handhaaft zich en wordt derde partij

13 september 2012

SP handhaaft zich en wordt derde partij

De SP handhaaft zich in de tweestrijd tussen PvdA en VVD en wordt de derde partij van Nederland en Breda. Als we in 2010 spraken van 'een verlies met een gouden randje' dan moeten we nu toch spreken van 'een gelijkspel waar meer ingezeten had'. In de weken voor de verkiezingen zagen we in de peilingen veel kiezers vaak om 'tactische redenen', terug naar de PvdA gaan. Toch hebben nog altijd meer dan een miljoen kiezers de SP hun vertrouwen gegeven. Het is aan ons om dat vertrouwen waar te blijven maken en te laten zien dat de SP de enige partij is voor en door de mensen.

In Breda heeft de SP een mooie winst gepakt. We stegen van 10,4% naar 11,3% van de stemmen. Dat de intensieve campagne door meer dan 100 vrijwilligers hieraan bijgedragen heeft, lijkt wel zeker. En er is nog meer goed nieuws: het ledenaantal blijft maar stijgen. Op de uitslagenavond konden we zelfs ons 500ste Bredase lid bekend maken.

We gaan in Breda door op de ingeslagen weg en blijven strijden samen met iedereen die ons nodig heeft. Niet alleen in maar juist ook buiten verkiezingstijd!

U bent hier