h

SP Breda: Op naar de 500 leden!

21 augustus 2012

SP Breda: Op naar de 500 leden!

Niet alleen het weer, maar ook de SP is ‘hot’. Dit merk je wekelijks aan de peilingen waarin de SP aan kop gaat. Maar het is ook te merken aan het stijgende aantal leden. “Steeds meer mensen zien in dat het niet nog liberaler moet in Nederland, maar juist socialer!” zegt afdelingsvoorzitter Bas Maes. “En nog mooier: steeds meer mensen willen zich bij ons aansluiten om daar samen voor te strijden.“ In de gemeente Breda heeft de SP inmiddels bijna vijfhonderd leden en is daarmee de op één na grootste partij. Het doel is om gedurende de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen 2012 het vijfhonderdste lid in te schrijven. Maes: “Dit kan en zal zeker lukken!”

Het is een gevleugelde uitspraak binnen de SP: leden zijn je grootste kapitaal. Hoog staan in de peilingen is goed voor het moraal, maar het zijn slechts peilingen. Uiteindelijk draait het om de uitslag die op 12 september aanstaande uit de bus komt. Mensen die lid zijn van de SP steunen de partij met raad en daad maar ook door dik en door dun. En alsof strijden voor een socialer en menselijker Nederland en Breda nog niet genoeg reden is, weet Maes er nog wel één: “Lid worden van de SP is ook nog eens heel erg leuk.” De SP is dan ook een partij die veel liever ludieke actie voert dan vergadert in stoffige zaaltjes.

Nieuwe leden krijgen sowieso al een welkomstgeschenk naar keuze en ontvangen maandelijks de Tribune met landelijk en lokaal nieuws van de SP. Daar bovenop zal het vijfhonderdste lid een persoonlijke rondleiding krijgen van één van onze misschien wel twee nieuwe Bredase Tweede Kamerleden over het Binnenhof in Den Haag. Maes: “Alle reden dus om je snel aan te sluiten bij Team Roemer!” Inschrijven kan via de site www.sp.nl of op één van de vele gelegenheden waar je de SP de komende weken tegen het lijf zult lopen.

Online inschrijven als lid!

U bent hier