h

Le Tour de Flater groot succes!

2 juli 2012

Le Tour de Flater groot succes!

Van uitstel komt bij de SP geen afstel. Vorige week liet het weer het niet toe maar vandaag werd de “le Tour de Flater” onder grote belangstelling alsnog gereden. De tocht voerde langs de diverse plaatsen waar de SP de afgelopen jaren samen met bewoners strijd heeft geleverd voor een betere leefomgeving. Op een achttal locatie kregen de deelnemers tekst en uitleg van bewoners en SP commissielid SP Bas Maes. “Helaas heeft WonenBreburg geen gebruik gemaakt van onze uitnodiging om hun kant van het verhaal te vertellen.” Zegt Maes. "Volgend jaar weer een kans want dit succes krijgt wat de SP betreft zeker een vervolg!"

Le tour de Flater

Directe aanleiding voor de SP voor het organiseren van deze tocht, was een onderzoek dat WonenBreburg naar buiten bracht over het eigen functioneren. Via de lokale media ontstond daarop een woordenwisseling tussen de vestigingsdirecteur van WonenBreburg Franklin van Rhoon en Maes. “WonenBreburg klopt zich in dit onderzoek op de borst dat ze het allemaal zo fantastisch doet.” Zegt Maes. “Wij laten deelnemers aan de tocht graag de voorbeelden zien en horen dat het niet een grote successtory is voor wat de woningcorporaties betreft.”

Le Tour de Flater ging van start in de Driesprong waar de Vlieland- en Terschellingstraat gesloopt werden en de oud-bewoners tot op de dag van vandaag wachten op de door WonenBreburg beloofde terugkeer. Vervolgens wordt onder andere de Hoge Vucht aangedaan waar in de Bernard de Wildestraat en de Wensel Cobergherstraat vele honderden betaalbare woningen gesloopt werden of dreigen te worden. In de wijk Linie en de Bonairestraat toonden bewoners aan de deelnemers hun slecht onderhouden huizen vol scheuren en schimmels. De tocht eindigde positief met als finish de Zaart. Daar werd na jaren van strijd afgezien van sloop en kregen de huurflatjes eindelijk het groot onderhoud waar de bewoners recht op hebben.

U bent hier