h

SP Breda organiseert “Le Tour de Flater”

18 juni 2012

SP Breda organiseert “Le Tour de Flater”

Op zondag 24 juni 2012 organiseert SP Breda een fietstocht genaamd “Le Tour de Flater”. De route van deze nieuwe, eendaagse zomerklassieker voert langs diverse locaties in Breda waar de SP de laatste jaren samen met bewoners strijd gevoerd heeft voor een betere leefomgeving. Het spreekt voor de SP voor zich dat naast alle geïnteresseerden ook de woningcorporaties van harte zijn uitgenodigd. “Ondanks dat wij kritisch zijn, zijn de corporaties onze natuurlijke bondgenoten in de strijd voor voldoende goede en betaalbare huizen in onze mooie stad.” Zegt Bas Maes, commissielid van de SP Breda. “Ook omdat dat juist de corporaties in veel van deze gevallen een hoofdrol gespeeld hebben, zijn wij zeer benieuwd naar hun kant van het verhaal”

Le Tour de Flater

Le Tour de Flater start in de Driesprong waar de Vlieland- en Terschellingstraat gesloopt werden en de oud-bewoners tot op de dag van vandaag wachten op de door WonenBreburg beloofde terugkeer. Vervolgens wordt onder andere de Hoge Vucht aangedaan waar in de Bernard de Wildestraat en de Wensel Cobergherstraat vele honderden betaalbare woningen gesloopt werden of gesloopt dreigen te worden. In de wijk Linie en in de Bonairestraat zullen bewoners aan de deelnemers hun slecht onderhouden huizen vol scheuren en schimmels laten zien. De tocht eindigt positief met als finish de Zaart. Daar werd na jaren van strijd afgezien van sloop en kregen de huurflatjes eindelijk het groot onderhoud waar de bewoners recht op hebben.

Directe aanleiding voor de SP voor het organiseren van deze tocht was een onderzoek dat WonenBreburg naar buiten bracht over het eigen functioneren. Via de lokale media ontstond daarop een woordenwisseling tussen de vestigingsdirecteur van WonenBreburg Franklin van Rhoon en Bas Maes. “WonenBreburg klopt zich in dit onderzoek op de borst dat ze het allemaal zo fantastisch doet.” Zegt Maes. “Wij laten deelnemers aan de tocht graag de voorbeelden zien en horen dat het niet één grote successtory is voor wat de woningcorporaties betreft.” Het spreekt voor zich dat ook Van Rhoon bij deze van harte is uitgenodigd. Maes: “Voor de heer Van Rhoon hebben we dan ook een mooi plekje op mijn tandem gereserveerd zodat ook hij zijn kant van het verhaal toe kan lichten.”

Le Tour de Flater, Zondag 24 juni 2012, van 12.00 uur tot 14.30 uur, vanaf 11.45 uur verzamelen bij Buurthuis Toma in de Driesprong, einde in de Zaart in Boeimeer, deelname is gratis.

De route (pdf)

U bent hier