h

Politiek Café Karaktûr wederom een succes

16 juni 2012

Politiek Café Karaktûr wederom een succes

Afgelopen zondag vond Politiek Café Karaktûr plaats in het Stadhuis aan de Grote Markt in Breda. Het thema was ditmaal “Karaktûr zonder grenzen” en ging over internationale samenwerking. Van ontwikkelingssamenwerking tot aan de Europese Unie en van lokale initiatieven tot aan de NAVO. Voor een goed gevulde zaal gingen Bredase en landelijke politici onderling en met elkaar in debat.

Karaktur met Tiny Kox

De middag werd afgetrapt door de Bredase raadsleden Miriam Haagh (PvdA) en Marianne de Bie (D66). Door gesprekleider Michiel Pijpers werden zij aan de tand gevoeld over onder meer nut en noodzaak van internationale samenwerking. Er werd gesproken over de kennisuitwisseling van Breda met de Zuid-Afrikaanse stad Ekurhuleni op het gebied van volkshuisvesting en stadsvernieuwing.

Ook Klaas Dijkhoff (VVD) gaf zijn mening - eerst vanuit de zaal, later vanaf het podium - over lokale initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Hij was duidelijk minder enthousiast en is van mening dat lokale overheden niet de kennis en kunde in huis hebben dit soort initiatieven succesvol op te pakken.

Karaktur met Tiny Kox

Na de lokale politiek werd het debat verder gevoerd door de Tweede Kamerleden Klaas Dijkhof (VVD) en Jeroen de Lange (PvdA) en Tiny Kox (SP) uit de Eerste Kamer. ‘Wat is de rol nog van de NAVO?’, ‘Het belang van Europa’, ‘het wel of niet optreden in Syrië’ en ‘de noodzaak van de bezuinigingen’ is een greep uit de thema’s die door de Kamerleden bediscussieerd werden.

Karaktur met Tiny Kox

De volgende Karaktûr bijeenkomst zal in het teken staan van de landelijke Tweede Kamer verkiezingen van 12
september 2012 en vindt plaats op zondag 9 september, van 16.00 tot 18.00 uur in het Stadhuis, Grote Markt 38,
Breda.

Karaktur met Tiny Kox Karaktur met Tiny Kox

U bent hier