h

Karaktûr zonder grenzen

4 juni 2012

Karaktûr zonder grenzen

Na een zeer succesvolle editie van Karaktûr met onder andere Tofi Dibi en Diederik Samson, is het thema van zondag 10 juni 2012 “Karaktûr zonder grenzen”. Zoals de titel al doet vermoeden zijn de onderwerpen die ditmaal ter sprake komen internationaal van aard: Europese samenwerking en de Eurocrises, nut en noodzaak van de NAVO en de vraag is democratie wel op te leggen aan landen die daar geen geschiedenis mee hebben? Ook zal gesproken worden over het korten op ontwikkelingshulp; onverantwoord of kan het best een beetje minder in tijden van crisis? Gasten die met elkaar en de zaal de discussie aan zullen gaan rondom bovenstaande onderwerpen zijn Klaas Dijkhoff – Tweede Kamerlid VVD (woordvoerder buitenlandse zaken), Jeroen de Lange – Tweede Kamerlid PvdA (woordvoerder ontwikkelingssamenwerking), Tiny Kox – Eerste Kamerlid SP (leider waarnemingsmissies verkiezingen van o.a. Rusland namens de Raad van Europa). Ook zijn diverse internationale ontwikkelingshulporganisaties uitgenodigd om hun ervaringen te delen met de aanwezigen.

Dit klinkt misschien allemaal als een “ver van mijn bed show”, maar het zou Karaktûr niet zijn als we ook de Bredase situatie niet zouden belichten. Want ook onze eigen stad had tot voor kort nauwe banden met zustergemeente Ekurhuleni in Zuid-Afrika. Recentelijk is deze vorm van lokale ontwikkelingshulp echter drastisch versoberd. Gemeenteraadsleden Miriam Haagh en Marianne de Bie bezochten Zuid-Afrika en kunnen uit de eerste hand hun ervaringen wisselen.

Daarnaast is er nog live muziek ditmaal verzorgd door Vic van den Bosch (zanger/gitarist van Communication Breakdown) Kortom: alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor geïnteresseerden uit Breda en omgeving, om elkaar weer informeel en in een gezellige ambiance ontmoeten. Het politiek café, ondersteund door de gehele gemeenteraad van Breda, wordt vier keer per jaar op zondag georganiseerd. Het doel is om standpunten te delen of juist te bestrijden en politiek laagdrempelig en toegankelijk te maken.

De organisatie van Karaktûr nodigt u van harte uit voor dit politiek café op 10 juni 2012 van 16.00 tot 18.00 uur in de hal van het Stadhuis aan de Grote Markt in Breda. De toegang is gratis.

U bent hier