h

Buurten in buurt Nieuw Wolfslaar

21 juni 2012

Buurten in buurt Nieuw Wolfslaar

Zondag 24 juni 2012 gaat de SP buurten in de wijk Nieuw Wolfslaar. Deze nog jonge wijk is de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest. De socialisten willen van de bewoners weten hoe zij denken over de beplanting van de geluidswal, de nieuwe fietsbrug, de recent aangelegde bussluis en de veiligheid op de Thoornseweg. “Toen de wijk in aanbouw was, zagen de verkoopbrochures er veelbelovend uit.” Zegt Bas Maes, commissielid van SP Breda. “Graag horen we van de bewoners of alle verwachtingen en beloftes inmiddels zijn waargemaakt.”

Om de mening van zoveel mogelijk mensen te kunnen peilen, verspreid de SP vooraf huis-aan-huis een enquête. Deze wordt dan zondag opgehaald door een groep enthousiaste SP-leden. Maes: “Natuurlijk is er ook dan nog de gelegenheid voor bewoners om het persoonlijk toe te lichten. We gaan als SP immers graag in gesprek met de mensen zelf in plaats van onze informatie alleen uit rapportjes te halen.” Bewoners die de SP mislopen kunnen de vragenlijst ook online invullen op de op de enquête vermelde website.

Deze manier van werken is eerder dit jaar al succesvol gebleken onder thuiszorgmedewerkers, bewoners van de Wensel Cobergherstraat en binnenstadbewoners met betrekking tot het parkeerbeleid. “De uitslag van de enquête kan aanleiding zijn voor vervolgacties waarvoor we bijvoorbeeld bij het stadsbestuur aan de bel trekken.” Zegt Maes. Vorig jaar nog werd mede naar aanleiding van vragen van de SP het gat in wal gedicht. Maes:“Maar ook als alles prima is en de mensen graag wonen in dit mooie stukje Bavel horen we het natuurlijk graag.”

SP Breda – Buurten in de buurt Nieuw Wolfslaar – Zondag 24 juni 2012 – van 15 tot 17 uur – Verzamelen op parkeerterrein Laurentius, Thoornseweg 1, Bavel

U bent hier