h

Dag van de Arbeid 2012

3 mei 2012

Dag van de Arbeid 2012

Traditiegetrouw wordt elk jaar op 1 mei, op de Dag van de Arbeid, bloemen uitgedeeld aan de oudste SP-leden in Breda. Het is dankzij hun inzet om vorige eeuw als één klasse te beslissen eenmaal per jaar bewust niet te werken. Dit als protest tegen de politieke en economische dwang om te werken. “De verworvenheden waar zij voor hebben gestreden zullen we tegen de neoliberale wind in recht overeind houden.”, zegt SP-er Peter Ligtvoet: “We laten ons niet meer uitbuiten. We leven niet om te werken, we werken om te leven”.

Bloemen voor Henk Faes
Bredanaar Henk Faes is het oudste SP-lid van Nederland.

De bloemen werden ook door de andere leden met grote dank ontvangen bleek uit een mail later die middag.

Beste SP-ers,

…. Hartelijk dank voor deze mooie geste om de “”oude knakkers”” eens in de bloemetjes te zetten. Ook namens mijn vrouw heel hartelijk dank voor het mooie boeket. ….

met vriendelijke groeten

Piet

Bloemen voor Piet

U bent hier