h

Wensel Cobergherstraat langs de slooplat

20 april 2012

Wensel Cobergherstraat langs de slooplat

Zondag 22 april 2012 gaat de SP vanaf 14.00 uur buurten in de Wensel Cobergherstraat. De coalitie heeft op papier beloofd dat er minder zal worden gesloopt. Toch gaan ze akkoord met het plan van WonenBreburg om honderden betaalbare huurappartementen te slopen. SP afdelingsvoorzitter Bas Maes: "Met meer dan 30.000 mensen op de wachtlijsten voor betaalbare woonruimte moeten we zeer terughoudend omgaan met sloop".

enqueteDaarom wil de SP graag van de bewoners zelf horen hoe ze tegenover de sloopplannen staan. Steunen zij die of zien ze ook andere oplossingen zoals grootschalige renovatie? De enquêtes zijn inmiddels huis-aan-huis verspreid en zondag komt een team van SP’ers ze weer ophalen. Natuurlijk staan zij ook open voor een goed gesprek van mens tot mens. Maes: "Pas als 70% van de bewoners het er mee eens is kan er gesloopt worden. Anders gaan we samen met de bewoners actie voeren voor behoud van de flats".

De slooplat

U bent hier