h

SP organiseert thema-avond “Armoede in Breda”

2 maart 2012

SP organiseert thema-avond “Armoede in Breda”

Op woensdagavond 7 maart 2012 organiseert SP Breda een bijeenkomst rond het thema “Armoede in Breda”. Sommige politici ontkennen eenvoudig weg dat er armoede in Nederland is. Maar wie goed kijkt ziet dat er ook in ons land juist steeds meer armoede is. Van de bijstandsmoeder die geen warme maaltijd voor haar kinderen op tafel kan zetten, tot het voorheen succesvolle werkende stel met een torenhoge hypotheekschuld. Armoede kent vele gezichten maar brengt vooral ook veel schaamte met zich mee. Het doel van de avond is om dat te doorbreken door er over te praten.

Voor de avond zijn ook mensen uitgenodigd die elke dag met armoede te maken hebben. Te gast is Erna Smeekens. Deze voormalige bijstandsmoeder  was eerder al te zien op TV in Netwerk en Pauw & Witteman. Ze kreeg zelfs Mark Rutte op de koffie naar aanleiding van een interview waarin ze geëmotioneerd reageerde op het effect van de plannen van de VVD op haar inkomen. Recent is ze beloond met de WOMEN Inc. Cordaid Stimuleringsprijs voor het Tientjes project waarvan zij mede-initiatiefneemster is.
 
Verder zal er gesproken worden over Marge in Beeld. Dat is een nieuw Bredaas netwerk dat is opgericht om signalen van onrecht, armoede en uitsluiting te verzamelen. Organisaties achter Marge in Beeld zijn onder andere Humanitas, Vincentius, Annahuis, parochie en inloop Breda-Noord en de Protestantse kerk. Ook te gast is Francien Kivits van de Weggeefwinkel Help ons Helpen. De stichting die zich inzet voor gezinnen in armoede door het verzamelen en weer weggeven van tweedehands spullen.
 
Voldoende redenen voor geïnteresseerden om aan te schuiven en met elkaar van gedachten te wisselen over dit niet zo leuke, maar daarom niet minder boeiende onderwerp. Want natuurlijk krijgen ook alle gasten de gelegenheid tot het stellen van vragen en zich in de discussie te mengen.
 
Thema-avond “Armoede in Breda” – woensdag 7 maart 2012 – van 20.30 tot ca. 22.00 uur - Gemeenschapshuis De Wegwijzer – Steendorpstraat 2, Breda – Toegang en koffie/thee gratis

U bent hier