h

Laat ze niet vallen!

19 maart 2012

Laat ze niet vallen!

Aankomende donderdag organiseert het FNV weer een grote demonstratie op het Malieveld in Den Haag tegen de afbraak van de sociale werkplaatsen. Er zullen zoals Emile Roemer al aankondigde nog meer mensen zijn dan in de Brabanthallen in Den Bosch. De plannen van het nieuwe kabinet Rutte voor mensen met een arbeidsbeperking moeten direct van tafel. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen. "Ook in Breda zullen mensen geraakt worden door de a-sociale plannen van staatssecretaris De Krom", zeg SP raadslid Joyce van der Sanden. " Vrijdag hebben we bij de BSW nog extra mensen weten te motiveren met de bus mee te gaan. Laten we solidair zijn en bij hen aansluiten op het Malieveld.".

De SP wil goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het kabinet heeft ingrijpende plannen om één regeling in te voeren voor mensen met een arbeidshandicap en bijstandgerechtigden: de Wet werken naar vermogen. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen veroordelen tot een leven in armoede. Mensen met een Wajong, WSW, WWB-uitkering moeten inkomen inleveren en 60.000 banen in de sociale werkvoorziening worden geschrapt.

Doel van deze regeling is dat meer mensen met een uitkering gaan werken bij gewone werkgevers. Bijna al deze mensen gaan onder de nieuwe bijstandregels vallen. Een groot deel van de bezuinigingen van deze regering komen zo terecht bij de meest kwetsbaren van de samenleving. De Wet werken naar vermogen heeft ingrijpende gevolgen voor Wajongers die kunnen werken en voor mensen die een beroep willen doen op de sociale werkvoorziening, maar ook voor bijstandsgerechtigden. De gevolgen zijn nog veel erger dan deze wet doet vermoeden, omdat de Bijstandswet aangescherpt wordt. Minder mensen zullen voor de bijstand in aanmerking komen, onder andere door invoering van een gezinsinkomenstoets in plaats van een partnertoets. Bovendien gaat de uitkering met stapjes 14% terug. Van der Sanden "Alles bij elkaar worden mensen in totale armoede gestort en Armoede werkt niet!".

Wilt u meereizen met auto of trein meldt u aan via actie@spbreda.nl

SP campagne Armoede werkt niet

FNV campagne Laat ze niet vallen

U bent hier