h

SP: kom terugkeerbelofte bewoners Driesprong na!

20 januari 2012

SP: kom terugkeerbelofte bewoners Driesprong na!

Met groeiende verbazing volgt de SP nauwlettend samen met oud-bewoners van Vlieland- en Texelstraat de ontwikkelingen in De Driesprong en dan vooral het al dan niet nakomen van de terugkeerbelofte. Naar aanleiding van eerdere vragen van onze fractie en inspraak van de bewoners in de commissie ruimte, hebben er inmiddels constructieve gesprekken plaats gevonden. Onder toezicht van een intermediair hebben Gemeente, WonenBreburg en oud-bewoners bijgestaan door de SP van gedachten gewisseld. Er zijn afspraken gemaakt om het in de ogen van oud-bewoners onzorgvuldig uitgevoerde inventarisatie van de terugkeerwens opnieuw tegen het licht te houden. Dit is inmiddels gebeurd en het gesprek over “hoe nu verder?” staat gepland voor dinsdag 24 januari aanstaande.

Tot groot ongenoegen van de oud-bewoners en de SP verscheen echter op 17 januari jl. een raadsbrief van de hand van Wethouder Bergkamp waarin hij vooruitlopend op bovengenoemd gesprek aankondigt dat er hoe dan ook geen mogelijkheid is om de belofte die gedaan is aan oud-bewoners na te komen. Er zullen vanwege marktomstandigheden en wens tot differentiatie niet meer dan 24 woningen binnen de bereikbare categorie gebouwd worden in Fase 01.

Nog steeds 'Geenhuyzen' in de Driesprong

Bas Maes en Patrick van Lunteren stelden de volgende vragen aan het college van B & W:

  1. Acht het college de gang van zaken zoals hierboven beschreven procedureel wenselijk? Indien ja, denkt het college dat de gesprekspartners in bovengenoemd overleg zich serieus genomen voelen door het college?
  2. Is het college van mening dat er zomaar afstand gedaan kan worden van de toezegde terugkeergarantie aan oud-bewoners? Indien ja, Wat denkt u dat het effect is op het vertrouwen in de Gemeente van de bewoners in de
    nog te slopen Ameland- en Terschellingstraat in de Driesprong?
  3. Is het college van mening dat het de oud-bewoners blaam treft dat er een crisis is? Indien nee, moet het college dan niet gewoon koste wat het kost aar belofte na komen en zich gedragen als een betrouwbare partner? Belofte maakt immers schuld.
  4. Acht het college het acceptabel dat het overgrote deel van de oud-bewoners die terug willen keren naar hun geliefde wijk dit pas op zijn vroegst in 2020 kunnen? Dit is ruim 14 jaar (!) nadat zij, onder naar nu blijkt valse voorwendselen, hun woning verlaten hebben.
  5. Is deze handelswijze een resultaat van de bezinningsperiode zoals door de Gemeenteraad aan u is opgedragen?

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier