h

Emile Roemer naar Roosendaal

30 januari 2012

Emile Roemer naar Roosendaal

Forumdebat WVS Emile Roemer, de "politicus van het jaar" (volgens EénVandaag) komt naar Roosendaal. De Roosendaalse SP-afdeling is er in geslaagd in de drukke agenda van hun voorman een gaatje te vinden. Op 30 januari bezoekt Roemer onze buren. De aanleiding van zijn bezoek is deelname aan een forum debat over de toekomst van de sociale werkplaats.

Op 10 december organiseerden SP, PvdA en FNV een grote manifestatie in Den Bosch tegen de plannen van de regering met deze beschermde werkplekken. Er dreigt een forse bezuiniging omdat de regering ervan uit gaat dat de cliënten van de WVS ook wel in het reguliere bedrijf kunnen werken. In de praktijk zal dat niet werken vrezen velen; wat er toe zal leiden dat deze mensen hun werk zullen verliezen en thuis komen te zitten. Daarnaast was er onlangs discussie in de West-Brabantse steden over de financiële situatie van de WVS West-Brabant. Dit alles is aanleiding voor de Roosendaalse SP om een debat over deze kwestie te organiseren en niemand minder dan de SP fractie voorzitter uit de Tweede Kamer Emile Roemer is bereid gevonden dit debat in Roosendaal aan te gaan. Hij zal in debat gaan met de Roosendaalse wethouder Kees Jongmans en de directeur van de WVS Jos Koopman. Het openbare debat is op maandagavond 30 januari 2012 in Parrotia (Markt 54) in Roosendaal. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

U bent hier