h

AFSPRAAK = AFSPRAAK

16 november 2011

AFSPRAAK = AFSPRAAK

In de Texel- en Vlielandstraat stonden tot enkele jaren geleden nog 142 sociale huurwoningen. Deze zijn door WonenBreburg gesloopt en de Gemeente en WonenBreburg hebben de bewoners destijds een terugkeergarantie gegeven. Nu zijn er kort geleden plannen gepresenteerd voor dit stuk Driesprong. In de nieuwe plannen wordt gesproken over slechts 14 sociale huurwoningen! Veel te weinig natuurlijk!

Namens WonenBreburg en de Gemeente is onderzocht hoeveel oud-huurders terug zouden willen keren. Dit is niet zorgvuldig gebeurd. Veel oud-bewoners zeggen dat hen nooit gevraagd is over terugkeren. De lijst van oud-bewoners is dan ook niet compleet en verre van geloofwaardig. Desondanks baseren Gemeente en WonenBreburg zich op deze cijfers er ligt er dus inmiddels een uitgewerkt plan.

TOMA

De commissie van oud-huurders heeft een bondgenoot gevonden in de SP. De SP stelden vorige week al schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders over de terugkeergarantie. “WonenBreburg en de Gemeente hebben een toezegging gedaan aan deze mensen en die dient nu nagekomen te worden.” zegt Bas Maes, commissielid van de SP fractie. “Er dient wat ons betreft overtuigend bewijs te komen dat alle 142 gezinnen gehoord zijn.”

Aanstaande maandag 21 november is er een bijeenkomst door WonenBreburg en de Gemeente georganiseerd om te praten over de toekomst van de Driesprong. Schandalig genoeg zij de oud-huurders hiervoor niet (!) uitgenodigd. Men kan er op rekenen dat oud-bewoners en de SP daar toch bij zullen zijn om zich te laten horen! Afspraak is wat de SP betreft immers afspraak!

U bent hier