h

SP vraagt College toch mee te doen aan onderzoek FNV

26 oktober 2011

SP vraagt College toch mee te doen aan onderzoek FNV

Al jarenlang is het gebruikelijk dat de gemeente Breda meedoet met het onderzoek van de FNV genaamd Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg (LMWIZ). De FNV doet elke twee jaar onderzoek naar het sociaal beleid van gemeenten. In het onderzoek wordt aandacht besteed aan de thema's Werk, Inkomen en Zorg.

Bij het vorige onderzoek was de uitkomst voor de gemeente Breda uitstekend te noemen. Met een score van 70 hadden we, samen met een aantal andere gemeenten, de hoogste score. Naast de score geeft de Monitor ook waardevolle suggesties en aanbevelingen om het beleid op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg te verbeteren.

De gemeente Breda wil dit jaar niet meewerken aan het onderzoek. Raadslid Joyce van der Sanden: "Wat de SP betreft is dit een gemiste kans. Het is juist goed om het beleid door een onafhankelijke partij te laten toetsen en te laten vergelijken met andere gemeenten." Het raadslid heeft aan het College gevraagd waarom er niet mee wordt gedaan. "Dit College heeft het afgelopen jaar hard ingegrepen in allerlei regelingen en voorzieningen op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg. Waarschijnlijk zal de positie van de gemeente Breda in een nieuwe Monitor op een aantal punten lager zijn, ook ten opzichte van andere gemeenten. Ik kan me voorstellen dat het College daarom dit jaar niet mee wil doen aan het onderzoek". Naast de SP heeft ook coalitie-partij GroenLinks gevraagd om alsnog mee te werken aan het onderzoek van de FNV.

U bent hier