h

Wij Zijn De Thuiszorg Breda komt bijeen op 16 en 18 augustus

12 augustus 2011

Wij Zijn De Thuiszorg Breda komt bijeen op 16 en 18 augustus

Comité 'Wij zijn de Thuiszorg Breda' organiseert aanstaande dinsdag en donderdag, 16 en 18 augustus, actie-bijeenkomsten. U bent beide dagen van harte uitgenodigd om er bij te zijn. We starten om 16.30 uur bij de Elisabeth stichting aan de Leuvenaarstraat 91.

De thuiszorg in Breda heeft uw steun hard nodig. In juli maakte wethouder Meeuwis (VVD) bekend dat de aanbesteding van de thuiszorg in Breda een feit was. Een vijftal aanbieders neemt de taken over van de 17 organisaties die dat tot nu toe deden. De wethouder heeft bij de keuze voor deze aanbieders vooral gekeken naar de prijs en niet naar kwaliteit. De goedkoopste hebben gewonnen. SP raadslid Maurice Spapens: "Er is gestuurd op prijs en niet op kwaliteit. Dit gaat heel wat narigheid opleveren voor zowel de hulpverleners als de hulpbehoevenden. Hoog tijd dus om ook uw stem te laten horen."

Marlieze Warnaar van de AbvaKabo zal er die beide middagen ook bij zijn. Haar boodschap in een paar zinnen luidt:

Die aanbesteding had niet gehoeven:
90 % van de werknemers is ongerust, onzeker over zijn/haar baan.
De kwaliteit van de zorg kan alleen maar achteruit gaan.
Met de alfacheque kan de Thuiszorger niet alleen op zoek naar een andere werkgever, maar zal ook niet meer verzekerd blijven voor WW, pensioen, etc, etc. Want ze moet dan ook nog alfahulp nieuwe stijl worden!

Spapens: "Dat is ook voor de SP allemaal onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. De wethouder gaf onlangs zeer onbevredigende antwoorden op onze raadsvragen. 1 september gaan we in debat hierover met Wethouder Meeuwis. Hoe meer mensen ons daar steunen hoe sterker we staan".

Wij zijn de Thuiszorg Breda

U bent hier