h

Buurthuizen gaan toch niet dicht?

26 augustus 2011

Buurthuizen gaan toch niet dicht?

Wethouder Boelema gaat, ondanks alle verzet, toch buurthuizen sluiten. De klap is hard aangekomen bij de gebruikers van de buurthuizen. Er rest nog slechts één strohalm. De gemeenteraad moet nog met het voorstel akkoord gaan. “Erg pijnlijk dat de wethouder toch kiest voor het sluiten van buurthuizen”, zegt fractievoorzitter Patrick van Lunteren. “ We horen veel woede, onbegrip en verdriet. 1 september is er 's avonds een laatste kans voor iedereen om zich bij die raadsvergadering op het Stadserf / Grote Markt te laten horen. De bal ligt die avond bij VVD, CDA, GroenLinks en D66 of de buurthuizen echt dicht gaan”.

De buurthuizen die volgens de wethouders moeten sluiten zijn: Doornbos, Driesprong, ’t Kraaiennest, Geeren-Noord, Geeren-Zuid, Spoorhuis, Inloophuis, Kapelhof, Overakker, De Biesdonk, De Haay, De Incom, Dobbelsteen, Merhaba. De buurthuizen die geen geld meer krijgen: De Loper, Scheldestraat, Toma, De Zilverberk.

Bij de takendiscussie begin dit jaar is een voorstel van D66 aangenomen. Die draagt het college op 1,5 miljoen te bezuinigen op de accommodaties van de gemeente. Er werd niet gesproken over buurthuizen. De gemeente bezit een flinke waslijst aan panden. Wethouders Boelema en Bergkamp kiezen voor het sluiten van de buurthuizen. “Het zegt veel over de ramkoers van dit college”, zegt Van Lunteren. “ Ze hebben geen boodschap aan de mensen in de stad. Met belastinggeld en inzet van vrijwilligers zijn de buurthuizen opgebouwd. Die tijd geld en moeite is al die jaren goed besteed aan bingo’s, sport en spelletjesmiddagen, rikken, biljarten en gezellige avondjes. Boelema zet daar ijskoud een streep doorheen”.

Wij horen graag uw reactie

Red ons buurthuis

U bent hier