h

Wij zijn de thuiszorg start in Breda

15 juli 2011

Wij zijn de thuiszorg start in Breda

Ook in Breda zijn donderdagmiddag de eerste stappen gezet voor een actiegroep van thuiszorgers. Eerder al zijn actiegroepen opgericht in Utrecht en Haarlem. Directe aanleiding voor een actiegroep in Breda is de aanbesteding van de thuiszorg door wethouder Meeuwis. Dat betekent dat er per 1 januari 2012 geen werk meer is voor 1060 werknemers in de zorg." De SP zal hen van harte bijstaan in hun strijd", zegt SP Raadslid Maurice Spapens. ”Ik vind de aanleiding zeer zorgelijk maar geniet wel van de actiebereidheid van deze mensen. Het is goed om te merken dat ze er niet alleen staan voor de eigen baan maar zich vooral ook zorgen maken over de kwaliteit van de zorg en over de mensen”.
wij zijn de thuiszorg

In een overvolle zaal, was de passie en de woede duidelijk voelbaar. “Hoe moet dat nu met mijn cliënt waar ik al jaren voor zorg?”. “Waar vind ik een nieuwe baan”, “Kom ik weer bij mijn vaste cliënten terecht? “Wat zijn dan de arbeidsvoorwaarden?”.

Volle zaal

In Breda wordt met 17 aanbieders de thuiszorg tot veler tevredenheid uitgevoerd. In 2012 zijn er nog slechts 5 aanbieders in Breda. Enkel Surplus blijft over, samen met vier andere aanbieders die niets met Breda van doen hebben. Er gold ook maar 1 criterium voor de aanbesteding: 'zo laag mogelijk in prijs'. Spapens: “Dat wordt dus weer inleveren op kwaliteit bij de mensen thuis, een forse achteruitgang van zorg dus".

Veel actiebereidheid ondanks zware regenval

Wij zijn de thuiszorg
Aanbesteden hoeft niet

U bent hier