h

Wat is eerlijk

7 juli 2011

Wat is eerlijk

De koek, de stukken en de kruimels

Donderdagavond vraagt de SP-fractie aan het College in Breda, "Wat is eerlijk?", met daarbij deze tekening. Wij zijn heel benieuwd naar het antwoord van dit college. Zeker omdat de mens totaal niet centraal lijkt te staan in haar ambities. SP-fractievoorzitter Van Lunteren: "Sterker nog, tot nu toe wordt er nogal gesnoeid in het armoedebeleid en op de sociaal maatschappelijk voorzieningen in de stad. Niet echt eerlijk verdelen over de sterkste schouders wat de SP betreft".

Eerder al vroeg SP fractievoorzitter Patrick van Lunteren het aan Bart Vos van D66 en Selcuk Akinci van Groen Links. Aanleiding was toen ook al het feit dat de grootste klap van de door deze partijen gesteunde bezuinigingen wordt afgewenteld op de mensen die het minst te besteden hebben. Beiden hadden een heel lang antwoord nodig om tot de conclusie te komen dat het volgens hen best eerlijk is om de last van de bezuiniging op de minst draagkrachtigen af te wentelen. "Gelukkig hebben ze nog even over mijn vraag nagedacht", zegt Van Lunteren. "Vorige maand stemden beide partijen nog tegen de SP motie om het armoedebeleid te ontzien. Vanavond komt D66 met steun van GroenLinks met een eigen motie om te stoppen met snoeien in het armoedebeleid. Dat is een flinke stap voorwaarts".

"Die motie steunt de SP natuurlijk van harte. Dan heeft ons verzet van afgelopen jaar toch iets opgeleverd."

Update (9 juli 2011):
De motie is aangenomen. De gemeente stopt met bezuinigen op het armoedebeleid. De bezuiniging op het armoedebeleid was achteraf gezien blijkbaar toch niet zo eerlijk. Ook zei de wethouder de SP toe om een “minima effect rapportage” mee te nemen in de komende rapportages. Van Lunteren: "Zo houden we de vinger aan de pols of de effecten van alle bezuinigingen mensen niet onnodig hard treffen".

U bent hier