h

SP plannen voor studentenhuisvesting worden realiteit

8 juli 2011

SP plannen voor studentenhuisvesting worden realiteit

Breda krijgt zijn eigen studentenboot. WonenBreburg en Wethouder Bergkamp zijn er uit hoe ze invulling geven aan de SP plannen voor studentenhuisvesting. Een boot en een flat aan de tramsingel moeten onderdak bieden aan studenten. "Geduld loont", Maurice Spapens: " Niet elke actie voeren we op straat. Sinds 2009 zijn we in overleg en bemiddelen we tussen diverse aanbieders en de gemeente. Eindelijk is het nu dan zover."

Studentboot Zwolle

Al in de vorige raadsperiode stelde SP-raadslid Maurice Spapens schriftelijk vragen aan de toenmalig wethouder over de mogelijkheid van tijdelijke units als studentenwoningen. Er zijn in Breda genoeg braakliggende terreinen waar dat kan. Ook vroeg Spapens om te kijken naar de mogelijkheden om kantoren om te bouwen. Het bedrijf Spacebox uit Leiden zocht direct contact. Spapens" Ze kwamen zelfs graag naar Breda voor een rondgang met de SP langs plekken in de stad die zich goed lenen voor tijdelijke units om het tekort aan studentenhuisvesting aan te pakken. Tijdens het bezoek bleek ook een locatie in het Belcrum zeer geschikt te zijn om er een studentenboot neer te leggen".

Na de verkiezingen heeft commissielid Bas Maes dit onderwerp met verve overgenomen. In de SP Breda woonvisie hebben wij transformatie van kantoren en ook de tijdelijke studenten units onder de aandacht gebracht. Ook hebben we het college in contact gebracht met zowel Spacebox voor boot als de TU delft voor transformatie van leegstaande kantoren. Maes: "Wij zijn blij dat Wethouder Bergkamp en WonenBreburg deze plannen overnemen. Nu rap aan de slag, want in september komen er weer veel nieuwe studenten naar Breda".

weblog 2009
Woonvisie SP Breda

U bent hier