h

Geeren wordt Geenhuyzen

11 juni 2011

Geeren wordt Geenhuyzen

Zaterdagmorgen is de Geeren door een grote groep SP-leden omgedoopt tot Geenhuyzen. Op één van de vele ontsierende kale vlaktes die onze stad telt, werd door raadslid Maurice Spapens en commissielid Bas Maes een naambord van de fictieve gemeente geplaatst. Maes: “Zoals u ziet is Geenhuyzen een beetje een trieste gemeente. Jaren geleden woonden er nog honderden mensen, nu groeit er slechts nog onkruid.” De SP wil met deze actie de aandacht vestigen op het woningtekort enerzijds en de grote hoeveelheid braakliggende terreinen anderzijds.

Geenhuyzen in Geeren
Foto Erland van de Wal

De SP pleit voor het bouwen van vooral betaalbare woningen voor de ruim 32.000 woningzoekenden in Breda. De wijkraad die ook van de partij was, kijkt daar anders tegenaan. Voorzitter Leo van den Berg: “Om een meer gevarieerde wijk te krijgen moeten er ook duurdere huizen gebouwd worden.” Desondanks is de wijkraad blij met de aandacht die de wijk vanuit de lokale politiek krijgt. Maes: “Problemen in een wijk los je niet op door alleen maar betaalbare woningen te slopen en dure terug te bouwen. Steeds meer onderzoek toont aan dat die vorm van wijkontwikkeling faalt.”

Geenhuyzen in Geeren

Ook werd door de SP een bezoek gebracht aan de Bernard de Wildestraat. Daar werden 152 goedkope, maar zeer slecht onderhouden appartementen gesloopt in 2009. De verwachting is dat hier zeker voor 2020 niet gebouwd gaat worden. Al weer enkele jaren is het een kale vlakte met schots en scheef geplaatste hekken er omheen. “Zorg dan dat er kinderen kunnen spelen of studenten kunnen wonen door het een tijdelijke invulling te geven.” Aldus Bas Maes. “Op deze manier heeft niemand er iets aan!”

Geenhuyzen in Geeren Geenhuyzen in Geeren

www.geenhuyzen.nl

U bent hier