h

Fotoverslagje Dag van de Arbeid

1 mei 2011

Fotoverslagje Dag van de Arbeid

De eerste mei staat wereldwijd bekend als de Dag van de Arbeid, een strijd- feest- en gedenkdag van de arbeidersbeweging. In Nederland staat de Dag van de Arbeid ver in de schaduw van Koninginnedag daarvoor, maar de SP organiseert al vele jaren een activiteit op 1 mei met andere linkse organisaties. Dit jaar hielden we een 'politieke markt' met boekenstalletjes en uiteraard tomatensoep. Als ieder jaar bezochten we ook onze senioren-leden met een bosje rode bloemen. Hoewel de PvdA vandaag haar 65-jarig lidmaatschap vierde, zijn sommige van onze leden nog actief geweest in de SDAP, de voorloper van de PvdA voor de oorlog, en haar jongerenorganisatie de AJC.

De kramen op 1 mei in Breda

De foto's in deze rapportage zijn gemaakt door Erland van de Wal, Pieter Teurlings en Paul Marijnissen

Op pad

Peter en Rob gaan op pad.

Aanbellen Bij Henk

Bij ons oudste lid, de 97-jarige Henk Faes.

De kramen op 1 mei in Breda De kramen op 1 mei in Breda De kramen op 1 mei in Breda

Op de Veemarktstraat.

De kramen op 1 mei in Breda

Dick is officieel Hoofd Tomatensoep bij dit soort gelegenheden.

U bent hier