h

De maat is vol

1 mei 2011

De maat is vol

Donderdag 28 april maakten we kennis met 8 nieuwe leden. Sinds een paar maanden loopt de teller flink door. Mensen worden weer lid van de SP en dan niet vanwege het leuke welkomstgeschenk. Op hun werk, in de familie en om hen heen zien ze dat het spaak loopt. De privatisering van het openbaar vervoer maakt het werk er voor buschauffeurs niet leuker op. De sloopdrift van wooncorporaties - die toch waren opgericht voor sociale woningbouw- loopt de spuigaten uit. De zorg wordt volledig kapot bezuinigd. "De maat is echt vol", zegt SP bestuurslid Gerda van Veghel: " Al bij het voorstelrondje droop de verontwaardiging er van af".

De bijeenkomst liep ruim uit de tijd. Het rondje langs de fractiekamer en de Raadzaal was leuk, maar daar kwamen de nieuwe leden duidelijk niet voor:

"Ik heb mijn hele lange leven nooit lid willen worden van een politieke partij, maar nu is de maat toch echt wel vol. Ik kan misschien niet meer zoveel maar waar het kan wil ik meehelpen die afbraak te stoppen".

"Het doet pijn als na de zoveelste overname weer zo'n broekie van een manager mij wil gaan uitleggen hoe ik mijn werk beter moet doen, alsof ik die bus niet al 30 jaar zonder problemen door de stad heen rijd".

"Zonder de SP was ons huis zeker gesloopt. Met name Bas Maes maar eigenlijk de hele SP stond achter ons. Er kwam zelfs een Tweede Kamerlid uit Den Haag om ons te helpen. Dat is fantastisch.

"Ik ben vorige maand eindelijk 16 geworden en kan officieel lid worden van de SP en ROOD om samen te strijden tegen het sluiten van de buurthuizen en jeugdhonken".

Nieuwe ledenavond in het Stadhuis

Tekst en uitleg in de collegekamer van het Stadhuis.

Nieuwe ledenavond in het Stadhuis

Op pad voor een rondleiding.

Nieuwe ledenavond in het Stadhuis

De ontvangsthal van het Stadhuis.

Nieuwe ledenavond in het Stadhuis

Patrick wijst waar de SP-fractie in de raadszaal zit.

U bent hier