h

Campagne "Geenhuyzen" gestart

9 mei 2011

Campagne "Geenhuyzen" gestart

De eerste paal wordt de grond ingeslagen
Foto Erland van de Wal

Met het in de grond slaan van het plaatsnaambordje "Geenhuyzen - 0 inwoners" op het grote braakliggende bouwterrein in de Driesprong is de campagne Geenhuyzen (zie www.geenhuyzen.nl) officieel gestart.

In Breda staan ruim 32.000 mensen ingeschreven voor een woning van één van de woningcorporaties. Ondertussen zijn er veel braakliggende stukken grond. Waar eens huurwoningen stonden groeit nu slechts nog onkruid of wordt afval gedumpt. Mede vanwege de crisis worden nieuwbouwplannen keer op keer uitgesteld. Ook voor omwonenden zijn deze kale vlaktes in het midden van de wijk een doorn in het oog. Samen met de buurtbewoners wil de SP dit probleem onder de aandacht brengen van de woningcorporaties en het gemeentebestuur. Op www.geenhuyzen.nl kan een petitie ondertekend worden.

De eerste paal wordt de grond ingeslagen
Foto Erland van de Wal De eerste paal wordt de grond ingeslagen
Foto Erland van de Wal

www.geenhuyzen.nl

U bent hier