h

Weesfietsen als werk/leerobject

18 maart 2011

Weesfietsen als werk/leerobject

SP raadslid Joyce van der Sanden kreeg brede steun en alle lof voor haar plan om in beslag genomen fietsen rond het station in te zetten voor werk/leertrajecten voor werklozen. De achtergelaten fietsen worden nu door een landelijke stichting verscheept naar derde wereldlanden. “We kunnen er veel meer voordeel uit halen als we ze hier houden”, zegt Van der Sanden. “Onder de vlag van bijvoorbeeld K-pabel, kunnen mensen leren hoe ze fietsen kunnen repareren. Na verloop van tijd zijn ze gekwalificeerd fietsenmaker, waar veel vraag naar is. Na reparatie kunnen de fietsen verkocht worden via bijvoorbeeld Vindingrijk”.

De gerepareerde fietsen kunnen tegen een redelijk bedrag worden verkocht aan mensen met een Bredapas. Van der Sanden: “Op deze manier slaan we drie vliegen in één klap. Mensen worden opgeleid voor een baan. Bredanaars met wat minder geld kunnen voor weinig een goede fiets kopen. Vindingrijk heeft extra opkomsten van de verkoop van de overige fietsen.”

U bent hier